Lehký těstovinový salát s tuňákem (i bez)
Suroviny:
těstoviny - motýlci, vrtulky, kolena... cokoliv
konzerva tuňáka - může být v oleji nebo i ve vlastní šťávě
zelenina - rajčátka, salátová okurka, paprika třeba oranžová a aby to bylo ještě barevnější, tak by neměla chybět kukuřice
bílý jogurt nebo půl na půl bílý jogurt s majolkou
natvrdo vařená vejce
lžička hořčice
sůl, pepř
Postup:
Těstoviny uvaříme podle návodu "na skus", scedíme a v míse smícháme s nakrájenou zeleninou, vařenými vejci, tuňákem a zálivkou z jogurtu (příp. jogurtu s majolkou). Osolíme jen málo - tuňák je taky slaný, opepříme, dochutíme hořčicí.
Salát je dobrý jak ještě teplý, tak vychlazený. A není třeba ani žádné pečivo.
Dobrou chuť